SPSZN startpagina » Prenatale screening » Over Prenatale Screening » Counseling » Counselingcontract

Counselingcontract

Voor de uitvoering van de counseling dient elke uitvoerende organisatie te beschikken over een counselingcontract met de WBO-vergunninghouder. Dit contract kan verkregen worden als de organisatie en de professionals verbonden aan deze organisatie voldoen aan de landelijke kwaliteitscriteria zoals vastgesteld door het RIVM. Klik hier voor de kwaliteitseisen voor  counselors.

Een verloskundigenpraktijk of gynaecologiemaatschap komt in aanmerking voor een counselingcontract wanneer één of meer professionals binnen de organisatie een erkende opleiding hebben gevolgd op het gebied van counseling op prenatale screening. U vindt de aanbieders hier. Daarnaast dient bij voorkeur een apart counselingspreekuur met consulten van minimaal 20 minuten georganiseerd te worden.

Individuele zorgverleners kunnen een counseling-kwaliteitsovereenkomst aanvragen door het opsturen van het aanvraagformulier kwaliteitsovereenkomst, zie hiernaast, en een kopie van de opleidingspapieren. Welke dat zijn leest u op het aanvraagformulier.

Voor de pagina met meer informatie over de kwaliteitscriteria counseling, klik hier.

Voor het aanvragen van een individueel counselingcontract en/of voor een contract voor de praktijk heeft u het volgende formulier nodig:
aanvraagformulier kwaliteitsovereenkomst

Voor het aanvragen van de rol praktijkondersteuner CT of praktijkondersteuner NIPT heeft u het volgende formulier nodig:Aanvraagformulier praktijkondersteuner

Mutaties in uw kwaliteitsovereenkomst kunt u doorgeven met het volgende formulier:
Mutatieformulier kwaliteitsovereenkomst