SPSZN startpagina » Actueel » Bijeenkomsten

Bijeenkomsten

17e regionale casuïstiekbespreking, 3 december 2018
Op maandagavond 3 december 2018 is er een casuïstiekbespreking in het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht. De zaal gaat open om 18:00 uur, het programma duurt van 18.30 – 20.30 uur. U kunt zich aanmelden via deze link.

Regiobijeenkomst, 12 november 2018
Op maandagmiddag 12 november van 13.30 – 16.30 uur organiseert de SPSZN een regiobijeenkomst in het Zuidpleintheater Rotterdam. In de regiobijeenkomst komen de volgende onderwerpen aan de orde: nevenbevindingen NIPT (mevrouw A.R.M. van Opstal), hemoglobinopathieën (mevrouw A.M.S. Joosten), een interactieve presentatie over Geboortezorg bij verschillende culturen (de heer R.J. Galjaard) en geboortezorg bij verschillende culturen (mevrouw I.A. Peters en mevrouw F. El Bouazzaoui). U kunt zich aanmelden via deze link.

16e Regionale casuïstiekbespreking, 28 mei 2018
Op maandagavond 28 mei 2018 organiseert de SPSZN in samenwerking met het Erasmus MC in Rotterdam de 16e Regionale casuïstiekbespreking. Om 18.30 uur start de bijeenkomst met een presentatie over “Knobology, ofwel de leer met betrekking tot het bedienen van de knoppen” door mevrouw dr. T.E. Cohen-Overbeek, arts prenatale geneeskunde, Erasmus MC. Hierna vindt de bespreking plaats van casus uit de regio door mevrouw drs. F. Husen, arts prenatale geneeskunde Erasmus MC, en de heer dr. M.F.C.M. Knapen, gynaecoloog-perinatoloog Erasmus MC en medisch directeur SPSZN. U kunt zich aanmelden via deze link.

Regiobijeenkomst, 23 januari 2018
Op maandag 23 januari 2018 van 18.30 tot 21.30 uur organiseert de SPSZN een regiobijeenkomst in het
Erasmus MC, Rotterdam. Zaal: Collegezaal 1, Onderwijscentrum.
Tijdens deze bijeenkomst wordt meer verteld over de implementatie van de TRIDENT 2 studie. Zorgverleners met een contract met de SPSZN die gekoppeld zijn aan een praktijk in onze regio hebben voor deze bijeenkomst een persoonlijke uitnodiging met aanmeldlink ontvangen. Andere belangstellenden zullen op een wachtlijst worden geplaatst.

15e Regionale casuïstiekbespreking, 21 november 2017
Op dinsdagavond 21 november organiseert de SPSZN in samenwerking met het Erasmus MC in Rotterdam de 15e Regionale casuïstiekbespreking. Om 18.30 uur start de bijeenkomst met een presentatie over Foetale hartritmestoornissen: Diagnostiek en behandeling met als sprekers mevrouw drs. P.C. Schut, arts prenatale geneeskunde, Erasmus MC en mevrouw drs. I.M.E. Frohn-Mulder, kindercardioloog. Erasmus MC. Hierna vindt de bespreking plaats van casus uit de regio door mevrouw Drs. M. Husen-Ebbinge, arts prenatale geneeskunde Erasmus MC, en de heer Dr. M.F.C.M. Knapen, gynaecoloog-perinatoloog ErasmusMC en medisch directeur SPSZN.

14e Regionale casuïstiekbespreking, 22 mei 2017
Op maandagavond 22 mei 2017 organiseert de SPSZN in samenwerking met het Amphia Ziekenhuis in Breda de 14e regionale casuïstiekbespreking. Tijdens deze bijeenkomst die in Breda gehouden wordt, worden casus besproken van zwangeren die op basis van een afwijkend SEO zijn doorverwezen voor prenatale diagnostiek.

13e Regionale casuïstiekbespreking, 15 november 2016
De 13e regionale casuïstiekbespreking vindt plaats op dinsdag 15 november 2016 van 18.00 uur – 20.30 uur. Locatie: Erasmus MC/Sophia te Rotterdam, Bioscoopzaal. Om 18.30 uur start de bijeenkomst met een presentatie door de heer Drs. M.J. Cornelissen, arts-onderzoeker Plastische Heelkunde, Erasmus MC, met als onderwerp ‘Craniosynostose, diagnostiek en behandeling’, gevolgd door een presentatie door mevrouw Dr. T.E. Cohen-Overbeek, seniorarts prenatale geneeskunde Erasmus MC, met als onderwerp ‘Craniosynostose, prenatale diagnostiek en partus’.

Symposium, maandag 23 mei 2016
Op maandag 23 mei a.s. van 15.30 tot 19.00 uur organiseert de SPSZN een symposium in het
Erasmus MC, Rotterdam. Zaal: Queridozaal, Onderwijscentrum.
Tijdens dit symposium wordt meer verteld over de juridische aspecten rondom prenatale screening en krijgt u een update van landelijke en regionale ontwikkelingen.

Regionale casuïstiekbespreking, dinsdag 19 april 2016
De 12e regionale casuïstiekbespreking vindt plaats op dinsdag 19 april 2016 van 18.00 uur – 20.30 uur. Locatie: Reinier de Graaf Gasthuis te Delft, zaal “Het glas wijn”.
Tijdens deze bijeenkomst wordt een voordracht gehouden over het
behandeltraject van een kind met schisis door Dr. Léon N.A. van Adrichem, plastisch chirurg Erasmus
MC. Hierna volgt de casuïstiekbespreking, die deze keer verzorgd wordt door de afdeling Prenatale
diagnostiek van het Reinier de Graaf Gasthuis.